www.eu-ist.hu

magyar / english
Hírek Események Pályázatok
 
 
 
  EU IST Pro
  6KP / IST
  Naptár
  Tematika
  Költségvetés
  Struktúra
  Munkaprogramok
  Stratégiai célok
  Menetrend / Felhívások
  Projekttípusok
  ERA / ERA-NET projektek
  Európai Technológia Platform
  Dokumentumok
  Projekt életciklus
  Archívum
 
  Ideal-ist Partner  
  Jelenleg az Ideal-ist partnerközvetítő az alábbi felhívásokat támogatja
  PPP: Future Internet
  Legújabb partnerkeresések
    Összes partnerkeresés ...
 
   
Bejelentkezés
 

IST Munkaprogram

Az IST program kétéves munkaprogramjában rögzíti stratégiai céljait, amelynek összeállításában előzetesen részt vesznek a meghatározó technológiák kutatói és fejlesztői, illetve a kutatás, az oktatás, a közigazgatás és az Európai Bizottság szakértői. A hatodik keretprogram és 2003-2004. évi IST munkaprogram előkészületei során a Bizottság honlapján keresztül szólította meg a kutatói közösséget kutatási témakörök javaslatára. Ennek eredménye a szándéknyilatkozatok (Expressions of interest) adatbázisban: http://eoi.cordis.lu/search_form.cfm tekinthető meg.

2004-ben a lezárt 1. és 2. pályázati felhívások eredményeinek figyelembevételével készült a munkaprogram 2004. évi változata, amely alapján az IST 3. pályázati felhívása készült.

2004-ben egyúttal megkezdődött az IST program második 2005-2006-ig terjedő periódust lefedő munkaprogramja, mely két további pályázati felhívás meghirdetését helyezi kilátásba. A munkaprogram kialakítására a Bizottság Információs Társadalom főigazgatósága webes konzultációt kezdeményezett, majd egyes részterületek szakértőit is meghívta további konzultációkra. A konzultációs folyamatokról készült jelentéseket a Bizottság stratégiai célonként publikálta. A konzultációk eredményeinek figyelembevételével készült el a munkaprogram 2005-2006. évi verziója.

2005-ben az IST munkaprogramhoz két kiegészítés került publikálásra az IST 4.1-es és az IST 6. felhívás stratégiai céljai részleteinek ismertetésére.

Érdemes már a munkaprogramok előkészületeibe is bekapcsolódni, azok tartalmának kialakításához hozzájárulni, követni az alakuló irányvonalakat, előzetes partnerkapcsolatok és projektötleteket építeni.

Munkaprogramok

  • IST 2003-2004. évi munkaprogram (2003-as verzió): letöltés
  • IST munkaprogram - első frissítés (2004. június): letöltés
  • IST 2005-2006. évi munkaprogram letöltés
  • IST munkaprogram - harmadik frissítés (2005. október): letöltés
  • IST munkaprogram - negyedik frissítés (2005. december): letöltés

Munkaprogramokhoz kapcsolódó oldalak

Nyomtatás